Vanilkové rohlíčky
- 280 g hladké mouky
- 40 g cukru moučka
- 50 g strouhaných vlašských ořechů
- 50 g strouhaných loupaných mandlí
- 2 žloutky
- 200 g másla
- lžička nastrouhané citronové kůry
- na obalení 300 g moučkového cukru a 2 vanilkové cukry
Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček a ten zabalený do fólie necháme odpočinout v chladu jeden den, aby se vůně a chutě rozležely.V míse promícháme moučkový cukr a vanilkové cukry na obalení.Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8-10 minut, a to podle velikosti rohlíčků. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Komentujte, diskutujte