Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

  • 280 g hladké moukyvanilkove rohlicky
  • 40 g cukru moučka
  • 50 g strouhaných vlašských ořechů
  • 50 g strouhaných loupaných mandlí
  • 2 žloutky
  • 200 g másla
  • lžička nastrouhané citronové kůry
  • na obalení 300 g moučkového cukru a 2 vanilkové cukry

Na vál do prosáté mouky přidáme 40 g moučkového cukru, nastrouhané ořechy a mandle, žloutky, změklé máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto, vytvarujeme z něj váleček a ten zabalený do fólie necháme odpočinout v chladu jeden den, aby se vůně a chutě rozležely.V míse promícháme moučkový cukr a vanilkové cukry na obalení.Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.Těsto rozdělíme na kousky, vytvarujeme z něj rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 8-10 minut, a to podle velikosti rohlíčků. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

This entry was posted in cukroví and tagged . Bookmark the permalink.

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *