Ostatní vánoční nápoje

Bombardinobombardino

  • 1dcl vaječného koňaku
  • 0,4dcl mléka
  • 0,4dcl whisky
  • šlehačka na ozdobení 

Vaječný koňak zahřej s mlékem a whisky maximálně do teploty 80°,
tekutina 
se nesmí vařit. Na závěr ozdob šlehačkou a můžeš podávat.

 Horké mléko s rumem a skořicí

  • 800 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml rumu
  • 1 svitek skořice
  • mletá skořice

V hrnci přiveď mléko téměř k varu, oslaď cukrem a vanilkovým cukrem. Horké mléko vyšlehej do pěny, přimíchej rum a rozlej do sklenic. Nápoj ozdob celou skořicí a posyp mletou skořicí.

 

Horká čokoláda se šlehačkou horka_cokolada_se_slehackou

  • 100 g kvalitní hořké čokolády, 
  • 600 ml mléka 
  • 1 vanilkový cukr (z pravé vanilky)
  • cukr na doslazení podle vlastní chuti
  • 100 ml smetany 33%
  • čokoládové hoblinky
  • skořice 

Mléko pomalu zahřej na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo. Do horkého mléka (můžeš ho nakombinovat s 12% smetanou) nalámej čokoládu (nejlépe s obsahem 55-70% kakaové hmoty), přisyp vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu, stáhneme z ohně. Rozpuštěnou čokoládu našlehej metličkou do pěny a nalij do připravených šálků nebo sklenic. Podle chuti oslaď, ozdob ušlehanou smetanou a lehce posyp čokoládovými hoblinkami a skořicí.

 Horká čokoláda s marschmallow horka_cokolada_s_marsmallow

  • 100 g kvalitní hořké čokolády, 
  • 600 ml mléka 
  • 1 vanilkový cukr (z pravé vanilky)
  • cukr na doslazení podle vlastní chuti
  • marschmallow bonbony

Mléko pomalu zahřej na velmi mírném plameni, aby se nepřipalovalo. Do horkého mléka (můžeš ho nakombinovat s 12% smetanou) nalámej čokoládu (nejlépe s obsahem 55-70% kakaové hmoty), přisyp vanilkový cukr, mícháme a přivedeme k bodu varu, stáhneme z ohně. Rozpuštěnou čokoládu našlehej metličkou do pěny a nalij do připravených šálků nebo sklenic. Podle chuti oslaď, a do skleničky vhoď trochu marschmallow bonbonů.

 Sněhová pusa

  • 4 cl brandy
  • 1 cl Malibu
  • 15 cl mléka
  • muškátový oříšek

Brandy a Malibu společně s mlékem prohřej a lehce našlehej, podobně jako mléko při přípravě Cappuccina. Nalej do šálku z varného skla a na závěr zastrouhej muškátovým oříškem.

 Fresh energy

  • 1 cl limetkové šťávy
  • 2 cl limetkového sirupu
  • 4 cl bílého rumu
  • 12 cl brusinkového džusu
  • čerstvé brusinky na ozdobu
  •  mletá skořice

Svař společně brusinkový džus, limetkový sirup a šťávu. Rozlej do sklenic a dolij bílým rumem podle chuti. Ozdob brusinkami a můžeš přidat i mletou skořici.

 Sladké pokušenísladke_pokuseni

  • 4 cl becherovky
  • 15 cl jablečný džus
  • celá skořice
  • citrónová šťáva

Becherovku s jablečným džusem prohřej a potom slij do šálku z varného skla, do kterého potom vlož celou skořici a zastříkni citronovou šťávou.

 Horké jablkohorke_jablko

  • 1 l 100% jablečného džusu
  • 15 g vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 celá skořice
  • 15 hřebíčků
  • jablko
  • pomerančová kůra

Med a vanilkový cukr rozmíchej v jablečném džusu  a přidej skořici, hřebíček a kousek jablka. Přiveď k varu, potom přidej trochu nastrouhané pomerančové kůry a vař dalších 5 minut.

TIP! Připrav si i Horkou hrušku, brusinku nebo broskev!

 Horká Becherovka

  • 4 cl Becherovka Original
  • voda
  • lžička medu
  • plátek citronu

Becherovku zalij horkou vodou, ochuť lžičkou medu a citronem.

 Lavina

  • 4 cl Becherovka Original
  • 12 cl červené víno
  • 4 cl voda
  • skořice,
  • hřebíček
  • med
  • plátek citronu

Červené víno, Becherovku a vodu zahřej společně s medem skořicí a hřebíčkem. Nalij do sklenice a ozdob plátkem citronu.

 Arktické teploarkticke_teplo

  • 4 cl vodky
  • 2 cl pomerančového džusu
  • 2 cl mátového sirupu
  • horká voda

Vodku z džusem a mátovým sirupem nalij do horku odolné sklenice, přilij horkou vodu, zamíchej a ihned nápoj servíruj.

 

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *