Piešťanské kuličky

Piešťanské kuličky

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g mletých ořechů
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • skořice

Na vál prosejeme mouku s cukrem a přidáme ořechy, změklé máslo, citronovou kůru (z dobře umytého citronu) a špetku skořice. Zpracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme váleček, který rájíme na stejné dílky a z nich tvoříme kuličky. Kuličky pečeme ve sředně vyhřáté troubě. Po upečení kuličky obalujeme v moučkovém cukru s vanilinovým nebo je položíme na mřížku a po vychladnutí poleváme hustou čokoládovou polevou a zdobíme půlkou vlašského ořechu nebo je polijeme bílkovou polevou a přizdobíme barevným bonbonem. Na závěr vložíme kuličky do malých papírových košíčků.

This entry was posted in cukroví and tagged . Bookmark the permalink.

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *