Piešťanské kuličky
- 150 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 150 g mletých ořechů
- 150 g másla
- 2 žloutky
- citronová kůra
- skořice
Na vál prosejeme mouku s cukrem a přidáme ořechy, změklé máslo, citronovou kůru (z dobře umytého citronu) a špetku skořice. Zpracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme váleček, který rájíme na stejné dílky a z nich tvoříme kuličky. Kuličky pečeme ve sředně vyhřáté troubě. Po upečení kuličky obalujeme v moučkovém cukru s vanilinovým nebo je položíme na mřížku a po vychladnutí poleváme hustou čokoládovou polevou a zdobíme půlkou vlašského ořechu nebo je polijeme bílkovou polevou a přizdobíme barevným bonbonem. Na závěr vložíme kuličky do malých papírových košíčků.
Komentujte, diskutujte