Marokánky

Marokánky

  • 30 g másla
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g kandovaného ovoce
  • citronová kůra
  • 100 g nahrubo nakrájených ořechů
  • 20 g polohrubé mouky
  • čokoládová poleva

Do kastrůlku se silným dnem dáme máslo, cukr, nadrobno nakrájemné ovoce, nastrouhanou citronovou kůru a ořechy a zahříváme na velmi mírném ohni. Jakmile je tato směs tekutá, sejmeme ji z tepla a zamícáme mouku. Na plech vyložený pečísím papírem roztíráme lžičkou menší placičky. Počítejte s tím, že se ještě roztečou. Pečeme je jen v mírně vyhřáté troubě při nízké teplotě. Po vychladutí placičky obrátíme a spodní stranu potřeme připravenou čokoládouvou polevevou a necháme dobře zaschnout.

This entry was posted in cukroví and tagged . Bookmark the permalink.

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *