Ořechové štangličky

Ořechové štangličky

250 g pomletých ořechů
250 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička nastrouhané citronové kůry
poleva
150 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička rumu

Na vále smícháme pomleté ořechy s prosátým cukrem, bílky, citronovou kůru a zpracujeme v těsto. Je-li třeba, podsypáváme cukrem. Těsto necháme asi hodinu v ledničce vychladit, nejlépe do druhého dne.
Těsto z ledničky rozdělíme na tři části a každou rozválíme na dlouhý pás tlustý asi půl centimetru.
Rozválené těsto potřeme třetinou polevy a nakrájíme na pásky široké asi 2-3 cm (dobře se krájí rádlem na pizzu).
Jednotlivé pásky opatrně podebíráme nožem a klademe na plech vyložený papírem na pečení. V troubě vyhřáté na 140-150°C pomalu upečeme dorůžova, asi půl hodiny.

This entry was posted in cukroví and tagged . Bookmark the permalink.

Komentujte, diskutujte

Loading Facebook Comments ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *